Wie zijn wij

Voice is een meerstemmig, oecumenisch, gemengd koor voor alle leeftijden. Naast liturgische liederen zingen wij ook Nederlandstalig, pop en musicals.

Het koor is ruim 30 jaar geleden opgericht als jongerenkoor maar inmiddels meegegroeid tot een middenkoor. Vanaf het begin staat plezier in het zingen centraal. Wel wordt er inzet gevraagd van koorleden om de nummers op een hoog niveau ten gehore te kunnen brengen.
Met een gezellige sfeer en een gezonde prestatiedrang, zoeken wij een goede balans om de passie voor het zingen uit te dragen tijdens onze optredens.

Voice bestaat uit enthousiaste zangers en zangeressen die telkens weer een nieuwe uitdaging aan willen gaan om zichzelf als groep, maar ook individueel, verder te ontwikkelen.

Naast het wekelijks met elkaar zingen, koffie drinken in de pauze en een borrel drinken na afloop, halen we ook veel plezier uit de extra activiteiten die we met elkaar doen. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse BBQ, het koorweekend, peren/appels plukken, fietsen etc. Hierdoor ontstaat meer saamhorigheid en leert iedereen elkaar steeds beter kennen.

Dirigent:

Sinds februari 2022 is Fred de Vries onze nieuwe dirigent. Geboren in de Haarlemmermeer, maar al op jonge leeftijd verhuisd naar Lelystad, eerst in het buitengebied en later naar de stad zelf. Fred is getrouwd en samen met zijn vrouw heeft hij twee kinderen, die inmiddels beiden het huis uit zijn.

Na de middelbare school vertrok hij naar Alkmaar om te gaan studeren aan het conservatorium. Zijn hoofdvak was orgel. Na zijn eindexamen, studeerde hij nog Harmonieleer en Koordirectie waarvoor hij in 2002 zijn diploma behaalde.
In 2018, na ruim 25 jaar als beroepsmusicus te hebben gewerkt, heeft hij een sabbatical year genomen om te voorkomen dat hij in vastgeroeste toestand zijn pensioengerechtigde leeftijd zou bereiken. In deze tijd heeft hij een studie gevolgd aan de Royal Mission School in Drachten. Vanwege de COVID pandemie was het niet mogelijk om in 2020 weer te beginnen, maar in 2021 is de muzikale carrière dan toch weer van start gegaan, waarna ook Voice zich aandiende in 2022.

Zijn muzikale smaak is nogal veelomvattend en dus te veel om hier te noemen.
Wat betreft koormuziek is dat wat makkelijker te kaderen; favoriet is de Engelse koormuziek uit de Anglicaanse Traditie. Verder is hij dol op het lichtere genre, met name Jazz en Standards. Een ‘Guilty Pleasure’ van hem zijn de Gaither Gospel Series van Bill & Gloria Gaither.

Met Voice als koor om te dirigeren hoopt hij dan ook vele mooie, wellicht zelf gearrangeerde, nummers ten gehore te gaan brengen.