Interview Passion-commissie

Onlangs werd er een interview gehouden met de werkgroep die ‘Voice with Passion’ heeft voorbereid. Hier kunt u lezen hoe dit concert tot stand is gekomen.

• Hoe zijn jullie op het idee gekomen om het paasverhaal te gaan vertolken?
Het idee speelde al langer bij een aantal koorleden om eens een keer een soort ‘Passion’ te gaan doen met Voice, maar de tijd was er steeds niet rijp voor. Het heeft dan ook een aantal jaren geduurd voordat het zover was. Na ons laatste concert ‘Family and Friends’ in november 2017 was het koor toe aan een nieuwe uitdaging en is dit idee weer verder opgepakt.

• Het is duidelijk een verwijzing naar The Passion van TV. Wat zijn de grootste verschillen met deze versie en wat zijn juist de overeenkomsten?
Wij lichten Judas meer uit omdat we in gesprek met Harry Jaspers Focks erachter kwamen dat Judas een bijzonder mens moet zijn geweest. Hij was een trouwe volgeling van Jezus, maar koos uiteindelijk toch voor het grote geld. Iets wat je nu ook nog veel terugziet in de maatschappij: alles draait om geld en in hoeverre houden je idealen stand tegenover de wens naar meer rijkdom?

• Hoe hebben jullie het aangepakt?
Nadat er een commissie is gevormd, met daarin in ieder geval de regisseuse, de verteller en de dirigent, zijn we gaan brainstormen en gaan schrijven. Het is iets nieuws voor ons als koor, iets dat we nog nooit gedaan hebben. De uitdaging is dus groot, maar daar houden wij wel van!
De commissieleden hebben een keuze gemaakt uit de door de koorleden aangedragen, passende Nederlandstalige nummers om het oude paasverhaal in een nieuw jasje te steken. Daar is de tekst voor het spel door Harry Jaspers Focks omheen geschreven. Tim, onze dirigent, heeft een aantal nummers gearrangeerd en samen met de live band zullen deze nummers mooi tot zijn recht komen. Nu is het vooral heel veel oefenen!

• Wat is het belangrijkste doel van deze voorstelling?
Mensen ‘raken’ met onze muziek en de inhoud van de tekst zo goed mogelijk overbrengen. Kortom; mensen een mooie voorstelling bezorgen! We willen het zo toegankelijk mogelijk houden, zodat iedereen zich er in kan vinden. De thema’s ’trouw’, ‘liefde’ en ‘hebzucht’ zijn van alle tijden en raken de levens van iedereen van tijd tot tijd.

• Waarom moet iedereen komen kijken en luisteren naar ‘Voice with Passion’?
Als je The Passion op TV hebt gemist kun je nu de ‘lokale’ versie ervan bekijken:
‘The Passion’ met een Voice-sausje erover!