Intiem concert met ‘Family & Friends’

Zaterdag 18 november zat Theater de Kluit drie keer vol tijdens het concert Family & Friends van Voice. Een sfeervol concert met een leuke afwisseling tussen koor en gastoptredens van ‘friends’. Voor dit concert waren extra projectleden uitgenodigd, allen vrienden of familie van koorleden. In 2,5 maand hebben zij dit concert gezamenlijk voorbereid, hard werken, maar het resultaat mocht er zijn!
De opening begon heel rustig met het prachtige nummer ‘Longest time’ van Billy Joel, gevolgd door alvast een klein stukje ‘Joyful’ uit Sister act. Het eerste blokje werd afgesloten door het mooie lied van Marco Borsato: ‘Droom, durf, doe en deel’.

Daarna begon het eerste nummer van de ‘friends’. Speciaal voor dit concert waren er duo’s of groepjes familieleden, vrienden of buren samengesteld. Sopraan Monique zong met haar dochter Dieuwke ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, prachtig. Het kersverse bruidspaar Tim en Mirjam Breel (dirigent en alt) vervolgden met ‘Don’t you worry bout a thing’ van Stevie Wonder.
Renate (sopraan) zong met haar vriendin Wendy het nummer ‘Hold back the river’ van The Gardinier Sisters, een prachtig 2-stemmig duo. Het tweede blokje werd afgesloten door sopraan Vera met ‘You’ve got a friend’.

De beurt was weer aan het koor met ‘Bring me little water, silvy’, een grappig nummer waar zelfs het publiek bij betrokken werd met een ritme-oefening. Gevolgd door het krachtige nummer ‘Eye of the tiger’ van Survivor.

Vervolgens kwamen onze friends weer aan de beurt. Donny en Kim, twee kinderen van Mirjam (alt) zongen ‘When we were young’ van Adele. Donny begeleidde zelfs op gitaar, heel mooi.
Sopraan Simone zong samen met haar zus Gertrude en broer Mike een nummer van Blof, ‘Om arm me’, gevolgd door een leuke medley van vier mannen: Peter, Johan, Harry en Adriaan. Korte Nederlandstalige liedjes waar ze het publiek kostelijk mee vermaakten.

De avond werd afgesloten door het koor met een drietal prachtige nummers: Somebody to love (Queen), Alles is lucht en een medley gearrangeerd door dirigent Tim Breel. Als toegift werd een uitgebreide versie van Joyful gezongen met gastsoliste Danielle. Hiermee kreeg Voice de handen van het publiek nogmaals op elkaar en werd er luid geapplaudisseerd.

Lady-speaker Inge Joldersma nam het publiek mee door het programma en gaf uitleg bij de relaties tussen alle ‘friends’. Speciaal voor dit concert was er een gelegenheidsband samengesteld die het geheel op voortreffelijke wijze muzikaal ondersteunden, zowel het koor als alle gastoptredens. Jasper van der Deen op piano (vriend en studiemaatje van Tim), de broers Willem en Martin Hoving (oud-Voice leden) op piano en basgitaar en Mike Kerkhoven op drums (broer van sopraan Simone en oud-Voice lid).

Enkele reacties uit het publiek: ‘Intiem, muzikaal, zeer goed niveau, prachtige stemmen, zuiver, ontroerend en heel afwisselend, genoten van de eerste tot de laatste minuut’.