Voice blijft de uitdaging zoeken!

Met het bijzondere project Family & Friends dat op zaterdag 18 november a.s. wordt uitgevoerd in theater De Kluit, blijft het Zeewoldense koor Voice de uitdaging zoeken. Het bijzondere aan dit concert is dat het wordt neergezet door de koorleden sámen met familie en vrienden. Dat gebeurt in de meest letterlijke zin. De Voice-leden krijgen namelijk de kans om, buiten het koor, van zich te laten horen door een optreden samen met een (of meerdere) broer(s), zus(sen), kind(eren), goede vriend(in) of buur. Naast de diverse muzikale groepjes die inmiddels zijn gevormd, zijn er voor het project ook zo’n 25 vrienden en familieleden toegevoegd aan het koor. Het koor, onder leiding van dirigent Tim Breel, studeert los van de duo’s, trio’s en kwartetten, een eigen repertoire in. Een gelegenheidscombo, samengesteld uit vrienden en oud-leden van Voice, zorgt voor muzikale ondersteuning tijdens het concert.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om te komen kijken, wordt het concert drie keer uitgevoerd, t.w. om 15.00 uur, 18.30 uur en 21.00 uur. Kaarten zijn vanaf 1 november te bestellen via pr@voicezeewolde.nl

Inmiddels wordt er hard aan het project gewerkt. Het enthousiasme is groot. Aan dirigent Tim Breel de uitdaging om de optredens muzikaal goed uit te laten pakken tijdens het concert. De Drontenaar staat al twee jaar voor het Voice-koor. Na zijn opleiding lichte muziek met drums op het conservatorium in Zwolle begeleidde hij diverse koren op piano. Via zijn vriendin, inmiddels echtgenote, kwam Tim bij Voice terecht als muzikaal begeleider. Toen de dirigent wegging kreeg hij de vraag of hij niet in wilde vallen. “Er was gelijk een klik”, vertelt Leonie de Kleijn, die al 12 jaar in het koor zingt. “Toen we Tim lieten weten dat we hem heel graag voor het koor zouden willen zien staan, heeft hij daar ja op gezegd.” Tim: “Voice is een heel gezellig en energiek koor. Ze leggen de focus graag op een goed resultaat. Ik daag ze daarin uit. Maar plezier in het zingen staat voorop!”

Dat Voice ook een koor met ambities is, zie je terug in de projecten die ze aangaan, zoals nu met ‘Family en Friends’. Leonie de Kleijn kwam met het idee. “Dat komt voort uit het familiegevoel dat er binnen het koor heerst. Leuke maar ook verdrietige dingen worden gedeeld. Het idee was om dat familiegevoel wat uit te breiden. Bijvoorbeeld door samen met een familielid te zingen”, licht ze toe. “De reacties waren overweldigend en meer dan wij verwacht hadden. Het is heel leuk dat, als je samen iets bedenkt, het ook lukt.”

Het doel is om er vooral een gezellige, muzikale avond van te maken. Bij de deelnemers zit de sfeer er al goed in. Het programma aanbod is divers, zodat het voor iedereen leuk is om naar te luisteren. Er komen bekende nummers voorbij, onder meer van Billy Joel, Queen en Marco Borsato. Tim Breel arrangeerde de muziek speciaal voor het koor, waardoor het Voice-geluid goed tot uiting komt. “Het is een ontzettend leuk project om aan te werken”, laat de dirigent weten. “De ambitie is om te blijven vernieuwen en meer van dit soort uitdagingen aan te gaan en vorm te geven.”

(bron: Zeewolde Aktueel, 24-10-2017)